Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 15.01.2009, 10:42   #4
AWOBIALY

AWOBIALY's Avatar

Miasto: ZAMOSC
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
AWOBIALY jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 10 godz 47 min 54 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał hans Zobacz post
ellou,

korzystając z zimy i ogólnie paskudnej pogody wziąłem się za psucie (usprawnianie) motocykla

jestem właśnie na etapie podpinania woltomierza (auto gauge indiglo), a że elektryka jest moja średnio mocna stroną, chcę posiłkować się Waszymi doświadczeniami.

A mianowicie:
- podświetlenie podepnę pod światła przednie - to nie problem
- w którym miejscu najlepiej podpiąć kable pomiarowe woltomierza - pod włącznik zapłonu? W którym miejscu? gdzie indziej? Teoretycznie moze byc to dowolne miejsce gdzie po włączeniu zapłonu jest napięcie - może zatem pod np. wskaźnik temperatury...?

Jakby ktoś jeszcze znal kolor kabla pod który trza się wpiąć............

z góry dzieki

ps. piwo za pomoc wysyłam pocztą polską.
ps2. szukalem na w archiwum ale opisu podpięcia nie znalazlem (może źle szukalem...)
Czesc,ja bym puscił dwa nowe przewody do akumulatora i na plusie wstawił na wszelki wypadek bezpiuecznik,(i ewentualnie jakis wyłącznik)bedzie ok koszt ok 10 zł nie wiecej.Nie radziłbym ci podpinac pod cos innego,po co mieszac w to instalacje .Bedzie pokazywał ci napiecie akumulatora,po zapaleniu motorku równiez nap. ładowania,jak by ci kiedys nie działał to bezpiecznik sie spalił lub uszkodził sie woltomierz i nie bedziesz sie zastanawiał czy to moze cos innego.Ale ze stacyjki też mozesz,genelalnie gdzie nie podepniesz to i tak zadziała.pozdro

Ostatnio edytowane przez AWOBIALY : 15.01.2009 o 10:48
AWOBIALY jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem