Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05.10.2014, 12:51   #14
Sylwek_76

Miasto: Lisków
Motocykl: TransAlp PD06/PD10
Sylwek_76 jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 dni 19 min 58 s
Domyślnie

Kumpel jeździ tym wynalazkiem kilka lat.
Mało tego było w ogłoszeniach i swego czasu znałem chyba wszystkie na sprzedaż w Polsce .

Kolumbryna trochę,ciężkawa i słabowita,ale gdy ruszy,to już się toczy.Przy centralnym kufrze i zamontowanym deflektorze, podczas jazdy takiego "kurczoka wyścigowego" jak ja , występuje zjawisko zasysania do przodu,tzn. pęd powietrza nie odpycha,tylko przyciąga mnie do szyby .
Nie można nic położyć za szybą (rękawice,mapa),bo nawiew za chwilę wypycha.A miejsca tam sporo.Kufer fabryczny wydaje się duży z zewnątrz,ale jest przedzielony na środku tylnym kołem.

Sporo rozkręcania plastików,żeby dostać się do czegokolwiek,a wymiana łożysk główki ramy wymaga rozebrania połowy moto z karoserii.
Wymiana tylnej opony wymaga rozebrania drugiej połowy,więc warto robić to razem.Więcej ich jest chyba tylko na Gold Wingu 1500..
Trudno znaleźć egzemplarz z kompletnymi i nie drutowanymi elementami nadwozia (wciski i uchwyty),ogólnie trudno o dobry w Polsce.

Mechanicznie zbliżone do starych Shadow 800 i 1100.Jak kumplowi zdechnie silnik (ciekawe,kiedy,nic na to nie wskazuje),to wpakujemy mu właśnie 1100 i wreszcie zacznie przyśpieszać,bo natenczas objeżdżam go Trampkiem.Kulega z tych,co się przywiązują-jak większość posiadaczy PC.Bo to słabe,brzydkie,ale wierne i solidne.Tłumik,jeśli nie skorodowany,raczej szepce;bęben z tyłu też nie szaleństwo.

Termostat nie pasuje od Tico,a zasilanie paliwem łatwo uprościć za pomocą trójnika akwarystycznego.Rozmiar opon relatywnie zawęża wybór.Nie całkiem zużyta przednia już powoduje dziwne zachowanie moto.A,i ma fabryczne gmole,jeno schowane.Dobrze się za nie ształuje moto na promie.Bo królową lawet zadbana sztuka nie jest.

Czasem robię jaja, jadąc w białym kasku jasnokremowym Pacificem (kierunki świecą na stałe),widzę jak ludność w gablotach przede mną nerwowo kończy rozmowy komórkowe i zapina pasy,he,he .

Ostatnio edytowane przez Sylwek_76 : 05.10.2014 o 13:02 Powód: przecinki
Sylwek_76 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem