Wątek: Odchudzanie
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 01.11.2014, 21:51   #7
Cibor klv

Cibor klv's Avatar

Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
Cibor klv jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 57 min 20 s
Domyślnie

W przypadku Afry, z masą można powalczyć, ale m.innymi kosztem zasięgu. Miałem plan przebudować swoją RD 3 kiedyś, (ale sprzedałem i kupiłem KATa ) plan był taki, żeby wywalić duży stalowy zbiornik, wywalić oryginalny airbox i w miejsce tegoż wstawić pospawany z aluminium odpowiednio profilowany zbiornik na paliwo. Na plus urwanie kilu kilogramów, no i deczko niżej i równomiernie między osiami środek ciężkości, na minus mniejszy zasięg. Jak się lata dookoła komina to ma sens, jak turystycznie to przeróbka bez sensu. Co by nie robić to Afryka jest dużym motocyklem i tak będzie ciężka. Jak do endurzenia, duży prześwit się przyda co podwyższa środek ciężkości, jedyne co można zrobić żeby go obniżyć to usytuować zbiornik paliwa i akumulator jak najniżej. Wszystko da się zrobić, tylko trzeba mieć kasę, albo dobre zaplecze techniczne , a najlepiej jedno i drugie. A że nie posiadam wyżej wymienionych sprzedałem Afrę, kupiłem motocykl lżejszy o 50 kg i tez jest piknie. Ale i tak cały czas chodzi mi po głowie jakaś zmota na bazie jakiejś V-łki w stylu big hard enduro
A oto inspiracja:

A tu inspiracja trochę z innej bo bawarskiej bajki Nie wiem ile zaszli na masie, ale wygląda i jeździ w pytę.

Ostatnio edytowane przez Cibor klv : 01.11.2014 o 22:49
Cibor klv jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem