Wątek: Nowa Afryka
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 12.12.2014, 18:19   #1432
puszek

puszek's Avatar

Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
puszek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 57 min 58 s
Domyślnie

Honda ma dużo dobrych motorów do jazdy asfaltowej. Turystyczne enduro to motor II rzutu.. Szczawiki rzucaja się na ścigacze, podstarzali amanci kupują armaturę, sportowcy ujeżdżają crossy..
Po okresie fascynacji nastepuje dalszy rozwój lub zmiana zaiteresowań na nurkowanie czy paralotniarstwo... Ale niektórzy doznają powolnęj przemiany...
Zaczynają się szwendać...Myszkują coraz dalej od domu i powoli obniżają zainteresowanie prędkością na rzecz niezawodności i poręczności sprzęta. W miastach czasem można spotkać gibbona na armaturze z manetkami powyżej kasku, ale w Afryce takich nie widziałem..
Samo jeżdżenie po asfalcie jest nudne.Ale jak je pomieszamy z offem, widokami, innymi kulturami to staje się strawą życia dla wielu.. Dla tych wszystkich ,którzy dojrzeli do podróżnego(nie sportowego) enduro Honda będzie mieć nową ofertę. CRF250 L już przetarła szlaki .Czekam z nadzieja na dalsze kroki...To będzie być może jedyny motor ,który kupię nowy. Myślę,że wielu tak uczyni...
A ,że produkcja dla gibbono-podobnych jest teraz na topie, to nie moje zmartwienie.
puszek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem