Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 26.01.2009, 09:35   #13
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 10 godz 37 min 14 s
Domyślnie

Amortyzator posiada masę pozycji regulacji , którymi możemy dopasować ustawienie do terenu w którym sie poruszamy , co za tym idzie przenosi sie to na precyzje z jaką wybieramy optymalny tor jazdy , bez niepotrzebnej i meczącej ciągłej korekty . Szczególnie na piaszczystym podłożu gdzie bez tego gadżetu jazda na motocyklu ważącym 200 kg jest walką o przetrwanie a nie przyjemnością , mówiąc o tym nie mam na myśli Błędowa czy Siedleckiej , tylko prawdziwe piochy Afryki . W kwestii montażu amortyzatora nie ma większego problemu , można adoptować te od motocykli enduro ( nie wiem jak z montażem tych od plastików ), nie posiadam dużej wiedzy i doświadczenia w tym temacie , wiec przy wyborze kierowałem się oponami tych nielicznych użytkowników LC8 , którzy używają to moto zgodnie z przeznaczeniem i startują w rajdach pustynnych w związku z tym wybrałem ten polecany przez nich .
Na koniec dodam że amortyzator nie załatwi za Ciebie roboty i moto samo nie pojedzie jak po szynie , tylko w jakimś stopniu Ci pomorze , co za tym idzie może okazać się niepotrzebnym i kosztownym wydatkiem .
Powodzenia .
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem