Hero - pewnie że mógłbyś ... ale dokładnie zrobię to dopiero za jakiś czas. W kwestii formalnej dodam, że Ja sprawowałem przy dotychczasowych pracach nad Afri raczej funkcje koncepcyjno, kontrolno, finansowo, organizacyjną. Cała poważniejsza i wymagająca odpowiednich środków robota została oddana w ręce pewnego zaprzyjaźnionego "serwisanta" z Gorlic. Jedno mogę ci powiedzieć od razu - sztyca wymaga wykonania od podstaw /inna jest długość, "podtoczenia" i średnica/ zaś łożyska główki ramy zostały oryginalne. To samo dotyczy ośki koła no i oczywiście redukcji przy zacisku hamulcowym, cała roboty jest jednak stosunkowo prosta i nie aż tak kosztowna. Największe koszty pomijając zawieszenia /Ja dałem w sumie z kosztami wysyłki 330 USD za kompletny i w zasadzie nowy przód od XR-y a $ kosztował wtedy 2,20 zł. zaś tylny amor z kosztami przesyłki wyszedł niespełna 75 euro/ generują dodatki i drobne akcesoria typu kierownica o zmiennym przekroju, przewody hamulcowe, nowe koła lub obręcze i ich zaplot, owiewka ze stelażem i świeczkami, pompa podciśnieniowa paliwa, itd. W każdym razie trzeba przygotować się na sporą inwestycje, która wcale nie musi okazać się trafiona ale ponoć uśmiechu dziecka nie da się przeliczyć na $$$ - POWODZENIA
Ostatnio edytowane przez Pawel_z_Jasla : 26.01.2009 o 13:51
|