Dla mnie EOT ale na sprostowanie zrobię wyjątek
Cytat:
Napisał jorge
nie do Muzułmanów mam żal, a do islamistów, zabijających każdego, nawet własnych braci.
|
OK - rozumiem. Przepraszam zatem. Inaczej zrozumiałem Twój post
Cytat:
Napisał jorge
Pisząc o religii - pisałem, że nie chcę w kraju wojny religijnej.
|
Super. Ja się też z tym zgadzam.
Cytat:
Napisał jorge
Pisząc o moście i odnosząc się do relacji różnych wiar, napisałem, że wolę aby świecka administracja działała, jeśli będzie taka potrzeba, a nie działały bojówki religijne (jakiejkolwiek religii).
|
Też pełna zgoda. Jeżeli wyczytałeś coś innego to przepraszam za skrót.
Cytat:
Napisał jorge
4. O moście pisałem w kontekście zaniedbań w dziedzinie bezpieczeństwa kraju.
|
Ja zrozumiałem, że chodzi Ci o muzułmanów. Przepraszam zatem - moje przeinaczenie.
Cytat:
Napisał jorge
5. Nie pisz proszę, że "...kompletnie się nie znacie", chyba, że posiadasz jedyną słuszną wiedzę i jedyną słuszną wiarę. Rozumiem, że mamy Ciebie traktować jako autorytet w dziedzinie wiary, emigracji, narodowości itp.
|
To co chciałem powiedzieć to niezgoda na skróty myslowe. Że islam, że meczety itd - to od razu terroryzm. A to wychodziło z postów. Tyle. Przepraszam jak przegiąłem i obraziłem. Nie zgadzam się z takim wykluczaniem. I jakimkolwiek innym

A mam wrażenie, że tu zmierzaliście i chciałem się temu sprzeciwić.
Cytat:
Napisał jorge
Nic o mnie nie wiesz ,a dużo mówisz.
|
Masz rację - przeholowałem. Przepraszam. Nie chciałem Was urazić. Nie zgadzam się z niektórymi poglądami.
Cytat:
Napisał jorge
Mówimy o zagrożeniu wynikającym z fanatyzmu.
|
Chodziło mi o tym, że takie mówienie o innej wierze jest fanatyzmem. To u Was wycztyałem. Jeżeli nie mieliście tego na mysli - przepraszam. Jeżeli to mieliście na myśli - podtrzymuję niezgodę.
Cytat:
Napisał jorge
Sądzę, że przesadziłeś i to mocno.
|
To przepraszam. Wy też
Przepraszam jak uraziłem. Uniosłem się. W merytoryce się nie zgadzamy. Ale nie musimy. Chciałem się publicznie niezgodzić z fanatyzmem i uproszczeniami.
P.S. Fassi - Norwegia to nie Szwecja