Wątek: Nowa Afryka
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.07.2015, 21:56   #2343
mdxmd

Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 22 min 3 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Rychu72 Zobacz post
Podsumowując po mojemu nową AT zostalo mi czekać na wersję light, coś ala ktm 690, coś co by mogło zastąpić mi DR650 SE. A i to miałbym obawy czy nie stanę gdzies przez jakiś error w sofcie. Coraz bardziej jestem przekonany, że do wyjazdów w czarną dupę lepsze są stare i proste konstrukcje.
Nowa ciężka afryczka mogłaby mi służyć jedynie do wyjazdów z żonką w pełni zapakowani i po łatwych dróżkach.
Na razie rozczarowałem się, ale obserwuję i czekam na opinie użytkowników.
do wyjazdów z żoną lepszy jest GS, bo przynajmniej nie będziesz musiał jej prosić o pomoc w postawieniu moto na cetralkę coby łańcuch nasmarować po deszczu

kombinję i kombinuję i sam nie wiem, jak ktoś nie ma specjalnych aspiracji terenowych (których zresztą nowa AT wielkich nie ma...) to po co komu taki moto.... a w lekki teren wjedziesz nawet sportem, stara była conajmniej 10Kg lżejsza a i tak była zbyt ciężka w teren, skoro ma to być moto do dalekiej turystyki to dlaczego ma łańcuch a skoro już ma to dlaczego kosztuje 53.000zł ? fakt super tenera waży 257KG ale ma większy zbiornik 23L !!! no i kardan, którego wagę można pominąć bo i tak jest na granicy osi koła, więc waga pomijalna,

Nowa AT ma być unwersalna czyli do niczego i wszystkiego, nadal uważam, że powinna być wersja normal (z wałem) i ADV i super ADV max 800cm3 i max 210KG, i obym się mylił całkowicie szału nie ma, fakt wygląda nieźle i to może być powód do zakupu!

Ostatnio edytowane przez mdxmd : 29.07.2015 o 22:11
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem