Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 30.07.2015, 00:29   #3156
strobus1

strobus1's Avatar

Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
strobus1 jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 18 godz 19 min 9 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Zmyler Zobacz post
ten motocykl kiepsko znosi dłuższą jazdę z jednostajnymi prędkościami ,prosi się o wkręcanie na obroty ,o przyspieszanie .Podobno dość kiepsko jeździ się w grupie(chyba że z takimi samymi) właśnie z tego powodu (ciągle korci do podkręcania) Są to opinie właścicieli którzy mi odradzili ten motocykl na trasy (miałem pomysł sprzedać GSXa 1400 i kupić 640 adventure pod wpływem fascynacji lc4). Jednak pozostałem przy 620SC i Gsx-ie na szosę .Na forum lc4 znajdziesz ten wątek.Pozdrawiam.
Ten model nie ma problemu z jazdą z jednostajną prędkością na odpowiednio wysokich obrotach dla danego przełożenia. Te mityczne zachowania mają inne przyczyny: krótkie przełożenia, małe masy zamachowe silnika ułatwiające wkręcanie się na obroty - to właśnie sprawia radochę przy przyśpieszaniu i z drugiej strony powoduje niezbyt płynną jazdę na paradę nadaje się średnio
Odradzaliśmy Ci Zmyler ten motór bo ty chciałeś kobitę tym wozić jak dobrze pamiętam
Co do trzepania kierownicą to jak Puszek opisuje - występuje. ALe trochę koloryzuje. Paroma motocyklami w życiu jeździłem i są naprawdę gorsze w tym temacie. Ja najczęściej się spotykam z tym zjawiskiem przy za....niu przez duże wertepy - ale wtedy i tak muszę się mocno kierownicy trzymać. w piasku nie spotkałem. za to jak mnie kiedyś XTka w piasku machnęła
Motozy tractionatory też sprzyjają trzepaniu kierownicą.
Roni spytaj Szymona czy ten wynalazek daje radę jeździć w grupie.