Również szukałem "idealnych butów motocyklowych" i po przejrzeniu nieskończonej ilości ofert producentów motocyklowego obuwia doszedłem do wniosku, ze ciężko będzie. Po zastanowieniu się sięgnąłem zupełnie gdzie indziej i dzisiaj sprawiłem sobie takie oto buty:
Raichle All Degree Lite Gtx (B1)
a dodatkowo do nich, jako uzupełnienie,
Trekmates Caringorm Gore-Tex Gaiter
do obejrzenia tutaj:
https://www.cotswoldoutdoor.com/webp...N=&MENUSTATE=N
Pomyślałem, że i tak trzeba ze sobą zabrać jakieś dodatkowe obuwie oprócz tego w którym się jedzie. Teraz w tych będę jechał i będę mógł chodzić i w ogóle będzie cudownie

.
A tak poważnie, to są to typowe buty, do chodzenia po górach, podeszwa twarda i wytrzymała, góra buta również twarda, a co za tym idzie, nie będą bolały palce przy zmianie biegów, dobrze chroniące stopę i kostkę przed urazami, super wyprofilowane, wkładki żelowe i rozmaite "memory foam", membrana gore-tex, która w połączeniu ze spodniami gore-tex oraz z tym fikuśnym ochraniaczem (również gore-tex, link powyżej) stanowią zestaw w 100% nieprzemakalny !!! Jak trzeba będzie gdzieś podejść, czy pchać moto przez jakiś czas/odległość, to nie powinno być z tym problemów, są naprawdę bardzo wygodne, jeśli można tak napisać o butach do chodzenia po górach. Kupiłem te buty z myślą o jeździe raczej wyłącznie lub w większości po asfaltach oraz po tzw. "lekkim terenie".
Do jazdy w "terenie" mam Alpinestars TECH 3. Buty, które jakbym miał jeszcze raz kupować buty w teren, to kupił bym właśnie takie. Mocne, wytrzymałe i solidnie zrobione

. To tyle, Ament

.