Wątek: Koło 18"
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 19.02.2009, 23:25   #10
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
ramires ma wyłączoną reputację
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 10 godz 42 min 43 s
Domyślnie

ja też docelowo chce mieć 18" na tyle.
Co do dostępności opon to niestety prawda. Co chwilę widze jak wykreślane z dostępności są opony do ostrego terenu w rozmiarze 17".
Obecnie odpadły Unicrossy na ktore sie sam napaliłem. Pozostaje C-02 jakich mam naprawde spory zapas, jest pirelka o jakiej Franz pisze oraz T63 (Michelin). Troche można poszukać w Kendzie, ale też nie jest rewelacyjnie.
18" to już inna bajka - co prawda sporo jest "cieńkich opon" typy 120 ale za to inny profil ich jest i spokojnie mozna pakowac do AT wlaśnie takie oponki.
Mitas sławetny niewiadomo czy będzie jeszcze robiony bo firma stwierdziła, że podniesie ceny, spadło zainteresowanie bo stał się drogi i nieadekwatny do swojej jakości i forestocki szlag trafił i produkcja nie ruszyła (dotyczy serii E a więc i E-09 jako najlepsza alternatywa dla Deserta już nie produkowanego w 17" rozmiarze).

Takie moje podsumowanie, chociaż jeszcze nie jestem tak oblatany jak większość ze starych wyjadaczy, ale wiem sam po sobie, że czasem po prostu brakuje tego w terenie. Zdanie moje jest takie, do zwykłej jazdy jest to przerost, ale jak ktoś ma zapędy do jazdy bardziej terenowej to prędzej czy później wymieni na 18"
ramires jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem