Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 20.04.2008, 12:15   #20
Dnieprw

Miasto: Rymanow
Motocykl: RD04
Dnieprw jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 min 6 s
Domyślnie

Jako ze do tej pory jezdzilem weteranem, bardziej mi pasowalo ubranie skorzane,nawet niezly komplecik udalo mi sie upolowac po szmatexach.Oczywiscie skora przemaka,ale w tym samym miejscu (szmatexy) nabylem komplet przeciwdeszczowy armi brytyjskiej z gore-texu, dwoczesciowy.Spodnie nawet dwie pary,zawsze mozna przypalic o tlumik, czy cos podobnego,a byly po 8 zl, bo sprzedawczyni nie odroznia gore od ortalionu.Nie przemokly mi nigdy,oddychaja,latwo sie je zaklada.Wady to to ze sa troche duze po spakowaniu,no i w maskowaniu DPM.Nie kazdemu takie kolorki odpowiadaja, a i w nocy lepiej miec na sobie cos odblaskowego.Na buty mam ochraniacze "Kobi" takie bez podeszwy.Mysle ze lepsze,woda zawsze wyplynie i chodzac nie przeciera sie ochraniaczy.Trzeba tylko zwrocic uwage zeby byly dopasowane do rozmiaru buta,wieksze latwiej sie zaklada,ale marszcza sie i latwo ich podrzec zaczepiajac np. o podnozek.Na rece kombinowalem rozne, roznosci, ale najlepiej sprawdzil sie patent z rekawicami ze sklepu BHP-takie ochronne do pracy w niskich temperaturach,z jakiegos tworzywa,jak z gumy,pcv,a wewnatrz gruby polar,Nie przemakaja i sa cieple.Tyle ze znalazlem tylko w pomaranczowym kolorze.Paskudne ale widoczne.Benzyna ich nie rozpuszcza i nie slizgaja sie na manetkach w przeciwienstwie do ochraniaczy zakladanych na rekawice.Jeszcze polecam ocieplacze na kolana "Kobi".Z wierzchu cordura,od srodka polar i jakies ocieplenie pomiedzy,zakladane na spodnie, na gumy z rzepami.Ja ich zakladam na spodnie pod przeciwdeszczowke, dzieki temu robi sie przerwa , zawsze to cieplej i jakas wentylacja jest.
Dnieprw jest offline