Co do mocowania dolnego to w White Power w KTMcu miałem dół odkręcany, więc można było zmienić oczko na widełki i na odwrót. W Ohlinsie nie wiem, ale nie sądzę żeby robili inaczej. Mocowanie jest z aluminium, trzpień tłoka stalowy, na pewno nie jest to wykonane jako jeden element.
Oznaczenie: powinno być 46 (to jest średnica tłoka). O średnicy 64 nie słyszałem.
Symbol HRCS mówi o tym, że zbiornik kompensacyjny i regulacja wstępna sprężyny są na linkach/przewodach, że są regulowane napięcie wst. i tłumienie odbicia. Do tego są na pewno jakieś jeszcze cyfrowe oznaczenia.
A nawet jeśli oznaczenia są takie same jak przy amorze DEDYKOWANYM przez fabrykę, czyli S 46 HR1C1S, to jest to tylko rodzaj amora. I ten sam rodzaj jest do Afryki, CebeeRy, Viadra i jeszcze czegoś. Różnica będzie w środku, w settingach, i nie będzie to działało jak trzeba, nie te tłumienia. Druga sprawa to twardość sprężyny.
Tak więc poszukaj jakiegoś oznaczenia jeszcze, prócz rodzaju amora, może wtedy da się coś więcej powiedzieć.
P.S. Jeśli cena jest mocno atrakcyjna, to można się bawić w przerabianie i modyfikowanie settingów. Ale to jest wyższa szkoła jazdy, niewielu to umie DOBRZE zrobić. I do tego trzeba rozbierać amorek i od nowa nabijać. A wszelkie modyfikacje i tak zacząć trzeba od założenia na motocykl i przejażdżkę, coby wiedzieć, co jest do przeróbki.
Ostatnio edytowane przez BartekJ : 27.02.2009 o 18:22
|