Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 23.12.2015, 11:40   #66
Ivi
covax

Ivi's Avatar

Miasto: Podlaska wioska
Motocykl: MZ ETZ 250 i coś jeszcze
Galeria: Zdjęcia
Ivi jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 1 dzień 13 godz 58 min 56 s
Domyślnie

A teraz coś o celu tegorocznego Balu.
Postanowiliśmy w tym roku wspomóc bliski, myślę,że nam wszystkim Dom Dziecka w Białowieży.
http://www.domdziecka.bialowieza.pl/
Nie jest to duży Dom, bo liczy 30 wychowanków (od 11 miesiąca do 20 r. życia), ale okazuje się, że im mniejszy Dom tym mniej funduszy i sponsorów mają. Nawiązałam kontakt z bardzo miła Panią Dyrektor Krystyną, która strasznie się ucieszyła, bo okazuje się, że potrzeby mają nie małe . Dostałam listę rzeczy i mam nadzieję,że w pewnym stopniu uda nam się ją zrealizować.
Okazuje się, iż w tym Domu Dziecka do rzeczy najbardziej potrzebnych należą sprzęty codziennego użytku takie jak: mikrofalówka, żelazko, suszarka do włosów, patelnie czy sztućce (starsze dzieciaki same gotują). Dlatego też w tym roku nie przynoście "fantów" a to co chcieliście na nie przeznaczyć wrzucicie do ogólnej skarbonki a ja potem dobre Elfy wyślę po zakupy z listy.
Oczywiście jeżeli ktoś już przygotował paczki, to na pewno się przydadzą i je też zawieziemy do Domu Dziecka.
Stanley fajnie że pomyślałeś o nas, szkoda,że nie będzie Cię na balu. Podam potem Ci swój adres, na który będziesz mógł wysłać paczkę.
Pozdrawiam wsiech.