Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 03.03.2009, 16:05   #28
Diobeu

Diobeu's Avatar

Motocykl: nie mam AT jeszcze
Diobeu jest na dystyngowanej drodze
Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał śniegol Zobacz post
Do 90 km wszystko si,przyspiesza i schodzi prawidłowo ale powyżej 120km jak zamknę manetkę na chwile i próbuje dodać gazu to się zastanawia i nie ciągnie ale po chwili już ok i można przyspieszać nawet do końca.Niekiedy nawet przy stabilnej jeździe około 11o też mam wrażenie jak by coś go hamowało i puszczało,niekiedy przy dodaniu strzeli w tłumik ale rzadko.
Szanowni AT userzy, po primo krótkie: witajcie. Po secundo: wiem, że nie do końca jestem tu z powołania, bo ujeżdżam Deauville, ale w całym polskim internecie właśnie tu, u was znalazłem identyczny objaw, jaki ja mam. Poza tym Deauville i Africa Twin to jakby kuzynki, więc liczę na jakąś pomoc, a może śniegol już sobie poradziłeś z problemem i możesz podzielić się wiedzą?
Do objawów nic dodać, nic ująć, mam dokładnie te same.
Gaźniki mam wyczyszczone, zsynchronizowane, wyregulowane, skład mieszanki, membrany, zaworki, czystość ich filterków, poziom paliwa, cut-off valve (czymkolwiek jest), praca przepustnic, rodzaj dyszy - wszystko OK. Nowe filtry powietrza i paliwa, luzy zaworowe ok, linki dobrze wyregulowane, w króćcach brak kryz, ale model mam zdławiony, więc niewykluczone że ktoś grzebał i to nieumiejętnie.
Połączenie gaźnik/głowica/airbox - OK. Pompa zdaje się pracować normalnie, styki w porządku, dziś ją sprawdzę zgodnie z serwisówką, (wydajność) ale po przekręceniu kluczyka daje nieźle paliwem.
Czy komuś przychodzi cokolwiek do głowy? Pytałem w wielu miejscach, wszędzie widzę rozkładanie rąk, a tu czytam dość profesjonalne dyskusje

pozdrawiam wszystkich
Diobeu
NT650V
Diobeu jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem