Cytat:
Napisał wojtekm72
W którym roku, bo nie napisałeś  .
Jeśli w tym to ja odpadam, ponieważ mam zamiar się na ukraińską integrację udać końcem czerwca, ale nie po czarnym, ponieważ tam takowego nie ma.
Ale jeśli się zdecydujesz na UA w tym roku to mogę Cię przypilnować
|
Jeśli mówisz tej z końca maja - to jestem za

. Piszę o tym roku, bo w końcu doczekałem się na wolne.
Cytat:
Napisał zimny
Rozważam taki wyjazd - ale jako jedną z opcji i raczej w środku lata jeśli już.. Trasa ciekawa, miejsca na pewno ciekawe
I może wreszcie jakiegoś poważniejszego, adekwatnego przebiegu Twoja afryka w końcu nabierze 
|
Taka jest idea

.
Cytat:
Napisał 7Greg
Generalnie do końca maja to możesz się odbić od bardzo wielu dróg, które mogą być zamknięte lub zawalone śniegiem.
Od czerwca większość jest otwarta, ale.... w 2015 roku byłem jakoś pod koniec czerwca i wiele górskich fajnych dróg było zamkniętych, bo zima była długa i najstarsi wikingowie takiej nie pamiętali.
Oczywiście droga E6 jest przejezdna, ale jeśli trafisz kiepsko (będzie dużo śniegu) to na Nordkapp i tak nie wjedziesz, albo z dużymi kłopotami.
Co do najdalej wysuniętego punktu na kontynentalnej Europie to musisz się pofatygować do punktu Nordkinn. Tam niestety nie dojedziesz no chyba, że będziesz prawdziwym zdobywcą (2 dni marszu w jedną stronę)  , więc drogową alternatywą jest miasteczko Gamvik i dalej szutrową drogą do najbardziej wysuniętej latarni morskiej w europie w osadzie Slettnes
Będę śledził wątek, bo może akurat termin mi przypasuje i gdzieś się spotkamy 
pzdr
|
Dzięki - wiec koniec czerwca to jest optimum chyba.