Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 26.01.2016, 11:32   #5
jorge
Autobanned.

jorge's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Wawa
Motocykl: Tesco
Przebieg: 45 555
jorge jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 11 godz 55 min 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał wojtekm72 Zobacz post
W którym roku, bo nie napisałeś .
Jeśli w tym to ja odpadam, ponieważ mam zamiar się na ukraińską integrację udać końcem czerwca, ale nie po czarnym, ponieważ tam takowego nie ma.
Ale jeśli się zdecydujesz na UA w tym roku to mogę Cię przypilnować
Jeśli mówisz tej z końca maja - to jestem za . Piszę o tym roku, bo w końcu doczekałem się na wolne.

Cytat:
Napisał zimny Zobacz post
Rozważam taki wyjazd - ale jako jedną z opcji i raczej w środku lata jeśli już.. Trasa ciekawa, miejsca na pewno ciekawe

I może wreszcie jakiegoś poważniejszego, adekwatnego przebiegu Twoja afryka w końcu nabierze
Taka jest idea .

Cytat:
Napisał 7Greg Zobacz post
Generalnie do końca maja to możesz się odbić od bardzo wielu dróg, które mogą być zamknięte lub zawalone śniegiem.
Od czerwca większość jest otwarta, ale.... w 2015 roku byłem jakoś pod koniec czerwca i wiele górskich fajnych dróg było zamkniętych, bo zima była długa i najstarsi wikingowie takiej nie pamiętali.

Oczywiście droga E6 jest przejezdna, ale jeśli trafisz kiepsko (będzie dużo śniegu) to na Nordkapp i tak nie wjedziesz, albo z dużymi kłopotami.

Co do najdalej wysuniętego punktu na kontynentalnej Europie to musisz się pofatygować do punktu Nordkinn. Tam niestety nie dojedziesz no chyba, że będziesz prawdziwym zdobywcą (2 dni marszu w jedną stronę) , więc drogową alternatywą jest miasteczko Gamvik i dalej szutrową drogą do najbardziej wysuniętej latarni morskiej w europie w osadzie Slettnes

Będę śledził wątek, bo może akurat termin mi przypasuje i gdzieś się spotkamy
pzdr

Dzięki - wiec koniec czerwca to jest optimum chyba.