Garść informacji.
Obrysówki się świecą na pomarańczowo ale tylko z przodu.

Sorki za jakość zdjęć robione fonem.
Naciąg łańcucha jest prawidłowy. Oczywiście przy moim niefarcie zaliczyłem już glebę i muszę przyznać że te handbary takie ostatnie nie są. Nic się nie połamało a efekt po glebie na kostkę brukową jest taki:

Przy tej okazji dowiedziałem się że Honda ma czujnik przechyłu i w przypadku gleby układ automatycznie wyłącza silnik i pompę paliwa. W takim przypadku należy przekręcić kluczyk aby zresetować czujnik.
Żeby dostać się do narzędzi trzeba odkręcić 2 śruby imbusem, który znajduje się pod kanapą. Trochę to upierdliwe, a klucze spokojnie pod kanapę się mieszczą, więc chowanie ich w pudełku zakręcanym na śrubki coś mało komfortowe.
W instrukcji nie ma wzmianki o filtrze powietrza, oprócz lakonicznego komentarza że należy go wymieniać w serwisie. Żeby dostać się do filtrów należy odkręcić pudełko śrubek (dosłownie). Więcej info będę mógł podać jak zabiorę się za montaż podłączenia navi.
Układ kontroli trakcji wkracza do akcji bardzo grzecznie i niemal niezauważalnie. Gdyby nie migająca lampka to nawet bym tego nie zauważył (ganiałem po błotnistej trawie).
Ponadto kontrola trakcji jest pod palcem wskazującym lewej dłoni a korzystanie z niej jest wygodne. Ma 3 tryby i wyłącznik.
Przednia zębatka 16 z tyłu 42. Podnóżki są wąskie aby nie rzec bardzo wąskie, mają 6 cm szerokości w CRF 450 mają 8 cm.
Wyświetlacz pozwala na zmianę jednostki przebiegu i prędkości -- mph/kmh
Pod siedzeniem jest umieszczona stalowa linka do mocowania kasku, wejdzie też U-lock.
Przeglądy co 12 tysi.
Po pierwszym tysiącu do wymiany olej z filtrem oraz filtr oleju obwodu sprzęgła (DCT). Filtr sprzęgła wymaga wymiany co 24 tysie.
Na bagażniku można przewozić 10 kg wedle instrukcji.