Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 04.03.2009, 23:57   #24
hero
Mizerna Kruszynka

hero's Avatar

Miasto: Lusk
Motocykl: RD07a
Przebieg: 110 tys
hero jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 dni 12 godz 24 min 19 s
Domyślnie O co loto z Arajem

Opowieść dla tych co kasiorę mają, albo nie maja wyboru.
Powiem tyle da się zamówić z niektórych modeli własny rozmiar. O dziwo polski przedstawiciel nic o tym nie wie, albo ma to gdzieś.
Ja zamawiałem przez przedstawiciela Irlandzkiego i dało się . Niestety nie robią w wersji custom modelu Tour X3, którego bardzo chciałem. Po pobraniu rozmiarów głowy, zgodnie z instrukcją Arai, umieszczoną w katalogu technicznym, wysyła sie to drogą internetową do fabryki. Działa ten system tylko od autoryzowanych dilerow zarejestrowanych u producenta. Potem sie płaci i czeka na kask ze 3 miesiące i tyle.
To co przysyłaja jest wykonane naprawdę bez zastrzeżeń. Wysciółka wewnetrzna jest wypinana w całości do prania, w dotyku jest naprawdę miła i az przyjemnie kas sie nosi. W srodku nie ma mowy by jakies szwy były wyczuwalne czy połączenia pasków z kaskiem. Paski same w sobie są typowe w postaci dwóch kułek do przewleczenia paska+zatrzask. Nie lubie tych zapięć bo jak zapmne kask zapiąc a mam juz rękawiczki to cieżko to przewlec, ale ponoć to najbardziej bezpieczny z systemow zapieć kaskow. Ja niemniej bym wolał coś takiego co ma Caberg naprzykład. Szyba ma w zestawie pinlock, zabezpieczajacy przed parowaniem. oczywiście kolor szybki i ponlock'a można było wybrać. Ja wybrałem zwykłe przeźroczyste, oraz kolor skorupy biały. W wersjach custom skorupa jest wykonana z włókna węglowego , oraz wewnetrzna konstrukcja również. Co do wentylacji to nes cudowna. Wszelakie możliwości otwierania zamykania w kilku miejscach. Do tego spryty sposób rozszczelniania szybki tak by powietrze wpadało do środka dołem a od góry by uszczelka nadal spełniała swoja role i nie dała sie dostać wodzie pod naporem wiatru do kasku. Spojler pod brodą tez jest otwierany jak sie chce. Niestety nie jest to model z podnoszona szczęką , ani nie posiada przeciwsłonecznej przysłony , ale za to jest cichy jak mało który kask i sprawdza sie w warunkach pogodowych godnych deszczowych wysp. Na lato mam Enduro kask.

A mój model to Corsair GT ze skorupą 3xl i flakami custom w rozmiarze odpowaidajacym 4xl

Może ktoś znajdzie takowy w necie bo ja nie znalazłem na ich stronie , dziwne
-Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE.

Ostatnio edytowane przez hero : 05.03.2009 o 00:00
hero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem