Jak wiecie, na Afrykę przesiadłem się z HD. Mając jeszcze poprzedni motocykl zapisałem się na European Posse Ride. Byłem na poprzedniej edycji, poznałem super ludzi i całkiem niezłe trasy w Niemczech, Francji i Hiszpanii. Dlatego bez namysłu zaklepałem miejsce w 2016 roku. W międzyczasie nastąpiła zmiana moto. Tym razem będę się „trochę” wyróżniał w towarzystwie

(impreza stricte harleyowa). Już poprzednio tempo na górskich odcinkach było dla mnie zbyt niskie - sportster, którym jeździłem, jest całkiem zwinny jak na Harleya i jazda w większej grupie toczących się majestatycznie krążowników była lekko uciążliwa

Teraz to będzie masakra, więc coraz poważniej zastanawiam się nad urwaniem się peletonowi - będą roadbooki, więc spokojnie mogę nawigować po trasie przewidzianej przez organizatorów, ale może znacie jakieś ciekawe i nadające się dla Afryki „odcinki specjalne”? Poniżej wrzucam listę miast, w których przewidziane są noclegi i daje to pojęcie o ogólnej trasie i obszarze zainteresowania

Dodatkowo, może coś znacie na trasie Kraków-Amsterdam, Wenecja-Kraków (nie licząc przełęczy alpejskich

, bo wracać chyba będę na około, żeby parę zaliczyć). Z góry dzięki za podpowiedzi.
Amsterdam
Brema
Esbjerg
Hirtshals
Oslo
Goteborg
Copenhaga
Międzyzdroje
Cottbus
Bratsyława
Kransjka Gora
Wenecja