Cytat:
Napisał Daroo
Panowie jeżeli chodzi o porównanie GS1200 do Nowej Africy to tutaj jest brak porównania !!  Dlaczego porównujecie motocykl wygodny dwu osobowy do motocykla który jest mniejszy i mniej wygodny tylko po to żeby myśleć że jest lepszy niż BMW  Moim zdaniem nie jest. W typowy teren na pewno CRF będzie bardziej poręczny a w trasie bardziej męczący a przy glebie gwarantuje że w GS będą ryski a w Afrii pojedziecie do serwisu po pare plastików. Za rok juz emocje opadną tak jak i sprzedaż ponieważ to nie jest i nie będzie motocykl legenda i dlatego wszystkie rd03, 04 i 07 za dwa lata znowu będą droższe!!..
|
Powyzsze to sa fakty zaslyszane.
BMW 2 osobowy, wygodny. AT mniejszy i mniej wygodny? Dlaczego mniejszy? Rozstaw osi AT jest wiekszy, siedzenie tez. Czy wygodny to sie okaze, ale raczej bedzie.
BMW GS12LC jezdzilem bardzo malo ale wiem, ze silnik jest strasznie narowisty w zlym tego slowa znaczeniu. Dla pasazera to musi byc srednie. Moje odczycia byly jak na jakiejs grubej krowie na sterydach.
vs dostojna przejazdzka na Kasztance
Co wiem juz to, ze wibracje w AT sa duuuuuzo mniejsze. Kultura pracy silnika nie do porownania lepsza, skrzynia o niebo lepsza (manual lub DCT), zawieszenie nie do porownania lepsze.
Poza tym, wielokrotnie potwierdzone przez znawcow tematu (tych co piwo z puszki pija ;-) ), ze material komponentow jest z przetapianych puszek po piwie.