Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 01.05.2016, 11:03   #7
consigliero
Ajde Jano

consigliero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 9 miesiące 1 tydzień 3 dni 22 godz 52 min 15 s
Domyślnie

Z pozycji buca 😎

Napisano.27 sierpień 2012 - 10:18

Ponieważ mam i jedną i drugą to z perspektywy mogę powiedzieć :
1.obie mają membramy, to czy w 3 jest gore nie wiem , ale nie puszcza wody
2.przy tym samym rozmiarze 50 2 jest ciaśniejsza, a podpinka jest sztywna. W 3 podpinka jest elastyczna co przekłada się na większy komfort.
3.nigdy nie odpinałem rękawów zarówno w jednej jak i w drugiej.
4.obydwie zapewniają dobrą ochronę, w 3 ochroniacze twardnieją pod uderzeniem, podobno, ale na pewno pod wpływem temperatury. Wymagają trochę czasu aby uzyskać plastyczność po ubraniu się w chłodny poranek spędzony pod namiotem
5.obie zapewniają odpowiednią wentylację w ciepłe dni
6.komfort termiczny w chłodne dni dla 2 kończy się na jakiś 15 stopniach a w 3 na 10. Pod kurtką mamy tylko t-shirt
7.3 ma wygodne i funkcjonalne miejsce na camelbaga
8.w 2 bardziej wieje przez zamki którymi przypięte są rękawy.
9.obie mają dużo kieszeni w 3 denerwuje rzep na biodrze, który może do czegoś służy ale najczęściej chwyta się do niego rękaw kurtki
10 obie są w rozmiarze 50

Moja 2 jest trochę zużyta ale ma za sobą kilka kilometrów i jestem przekonany że wytrzyma następne 3,4 lata.
Chętnie kupiłbym sobie Rukkę ale BMW było sporo tańsze przy podobnej jakości i materiałach. Obsługa gwarancyjna BMW jest mi znana , przy jakichkolwiek problemach , przeważnie dostawałem nowy produkt. Przetestowanie na butach, rękawiczkach itp.
Podejścia Rukki nie znam ale importer jest daleko i nie mam ochoty na testy.
Jak ktoś napisał wcześniej mam za mało pieniędzy aby kupować marną jakość , chociaż kupowanie teraz tzw najwyższej jakości może być złudne .
PozdrawiaM

P.S. No a w czym miałem jeździć jak nasz rodzimy rynek jest tak nierówny, może teraz bym rozważał Revita albo coś podobnego . Swoją kurtkę sprzedałem za 500 pln , była po wypadku ale rozerwała się tylko wentylacja na rękawie.
P.S.2 nigdy nie jeździłem bez rękawów , a to jest tylko możliwe w starszym modelu
P.S.3 teraz chętnie wróciłbym do modelu poprzedniego , bo jest go mniej na drogach
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem