Wątek: Nowa Afryka
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 27.08.2016, 23:13   #5041
luk2asz

luk2asz's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: KrK
Motocykl: CRF1100
luk2asz jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 9 godz 1 min 3 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał myku Zobacz post
A ja mam pytanie do tych co kupili z DCT i bez DCT.Czy teraz tego zalujecie i wybralibyscie inaczej?Jesli tak to dlaczego?
Ja zrobiłem z DCT 11000 km od 2 czerwca. Ostatnie 6 dni po szwajcarskich drogach. Powiem krótko. Ja najbardziej zagorzały zwolennik manualna jak i w aucie i w moto nie zamieniłem automata na manuala. A dokładniej, to redukuje biegi zawsze manualnie, a w górę pozwalam skrzyni samej wbijać. W "terenie" jestem na trybie sport lub manual i jest ok. Oczywiście do ciorania w terenie wybrałbym manuala ale te inny motocykl. Do tego co jedze jest naprawdę super. Łatwość zmieniania biegów palcami przewyższa zmianę nogą. A potwierdza to ci co ze mną jeżdżą. Jeszcze bardziej się wkurwia.... niż kiedy jeździłem manualem. Cały czas hamuje biegami i teraz jeszcze bardziej tego nie widza. Heretykom manualnym powiem króto: trzeba pojeździć i polubić ta skrzynie conajmniej w dwa dni, choć ja polubiłem na trasie Lublin Serock w pierwszym dniu
Pewnie będzie akcja serwisowa na skrzynie bo raz mi się zablokowała ale opuściła w ciągu 2 min. No ale cóż jakoś chodzi. I nie zamienię jej na manuala. I jeszcze jedno. Założę się z heretykami manuala, że 2x więcej zmieniam biegi niż na manuala na dystansie np. 100 km. Ot tyle z mojej strony.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowane przez luk2asz : 28.08.2016 o 22:55
luk2asz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem