Cytat:
Ewidentnie zmierza wszystko do bezmyślnego kliknięcia. Może się mylę ale może być tak że to tego typu aplikacja będzie producentem naszych wspomnień a my sami jedynie nośnikiem kamery.
|
Filmów motocyklowych które tak powstały jest pełno. Aplikacja jest narzędziem które pomaga, a nie zastępuje. Bez interesujących ujęć zmontujesz w niej film jak mój z pierwszego postu: film drogi. Mimo że jakoś kombinowałem aby nie był całkiem do bani
Cytat:
Może więc po prostu róbmy pamiątkę czym się da i jak tylko umiemy. W końcu za którymś razem zrobimy coś takiego że przykuje uwagę
|
Można podejść do tematu półprofesjonalne i zawczasu przygotować się do kręcenia. Niestety nie jestem profesjonalistą od montażu, mam jedynie doświadczenia wyniesione z pracy na planach filmowych, a porządną kamerę na motocykl kupiłem dwa tygodnie temu. Dopiero będę temat rozgryzał. Postaram się w wolnej chwili podzielić wiedzą wyniesioną z produkcji filmowej którą w skrócie można opisać tak: ciekawy film nie powstaje z niczego, nie wystarczy zapiąć kamerę na kasku, uruchomić i wyłączyć ją po powrocie do domu. Trzeba odrobinę pomyśleć wcześniej i na czas wyjazdu przyjąć na klatę obowiązki operatora