Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 25.10.2016, 09:46   #4
matjas

matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
matjas will become famous soon enough
Online: 4 miesiące 1 tydzień 6 dni 12 godz 29 min 29 s
Domyślnie

zjeździłem cały Pelopolonez parę lat temu i w ub roku byliśmy na krecie pn - jak bardzo żałowałem, że nie mam jakiegoś enduro 350ccm i nie jestem sam

Na polonezie mega winkle i mega szutry ale ze spaniem na dziko jest słabo - zwłaszcza przy morzu /piszę z perspektywy jazdy we dwójkę z żoną/. Straszą mandatami a wybrzeże w większości kamieniste nie zachęca do rozbijania się przy wodzie. Koniec końców wbiliśmy na kemping Kalogria i tam mieliśmy namiot przez 2 tygodnie i jeździlismy. Ogólnie spędziliśmy tam niecały miesiąc. Miodowy zresztą

Kreta to była Grecja po latach i zaskoczony byłem bardzo poziomem cen - bylismy naprawdę w pipidówach a kasa szła jak woda bo wszystko było znacznie droższe niż zapamiętaliśmy. Szokiem były ceny owoców. No cóż.
Bardzo fajne pokręcone, wąskie asfalty w interiorze, sporo szutrówek, których nie dane mi było obejrzeć. DUŻO zjazdów do zajebistych zatoczek przeznaczonych właśnie na moto lub 4x4 - kreta to kraina pickupów tak BTW

Grecy przyjaźnie nastawieni i chętni do pomocy. Fajnie jak się naumiesz paru podstawowych zwrotów - to zresztą pomaga wszędzie.

Nie lubię zwiedzać ruin, klasztorów i kościołów, nie cierpię również miast więc moje wycieczkowanie to jak najdalej od tłumów i bycie jedynym turystą we wsi przez tydzień
Niemniej - miejsca w których byłem zajebiście chciałbym zobaczyć z pokładu motocykla i polecam wyjazd w tamte okolice.
Problemem jeśli chce się jeździć latem tam jest temperatura.

m