Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 10.11.2016, 20:27   #28
Zet Johny

Zet Johny's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Limanowa
Motocykl: RD07HRC+CRF1100L
Zet Johny jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 miesiące 3 tygodni 5 dni 11 godz 32 min 49 s
Domyślnie

Postanowiłem w skrócie opisać mój wyjazd do Albanii. Może to kogos zainteresuje
Dzień I - 3.06.16

Wyjeżdżamy w piątek rano tj. chyba o 6. Trasa wiedzie przez Stary Sącz, Piwniczną a później kierunek na Poprad. Na nawigacji moje ulubione ustawienie czyli najkrótsza trasa. Na południe od Popradu wjeżdżamy w fajny teren zalesiony z wieloma zakrętami. Jedzie się świetnie, ruch na tej drodze symboliczny ale wiemy że się to zmieni bo mamy gdzieś koło południa przejechać Budapeszt. Rzeczywiście w Budapeszcie ruch duży ale nie zamierzamy się spieszyć. Dalej kierunek południowy. Jest słonecznie i spokojnie. zatrzymujemy się a to na tankowanie a to na jakąś kanapkę a przede wszystko kawa. Jesteśmy samowystarczalni. Mamy palnik na benzynę, mamy wodę, kawę i cukier.
Suniemy spokojnie bo nocleg mamy z polecenia przed granicą Chorwacką. Jedziemy m.in. przez miejscowość Packs nad Dunajem. Mieści się tam elektrownia atomowa.
Pod wieczór dojeżdżamy na nocleg do Campingu Arena w miejscowości Dunaszekcső. dunarena.hu
Jest tam restauracja w której zaraz po zatrzymaniu i dogadaniu noclegu (10 €/osobę) wypijamy schłodzone piwo Soproni.
soproni.jpg
Trzeba przyznać że smakowało. Nasz lokal w którym będziemy spać to pokój z trzema łóżkami i łazienka. Co nam się spodobało to to że motocykle można było postawić pod zadaszeniem zaraz obok.

IMG_0027.jpg
IMG_0025.jpg

Ostatnio edytowane przez Zet Johny : 10.11.2016 o 20:30
Zet Johny jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem