Poprosiłem o realne wyznaczenie terminu, tak żeby można było określić czy kolejny sezon afryka będzie jeździć czy będzie w garażu z rozłożonym silnikiem czekać...
Świątek odpisał po zastanowieniu się i przeanalizowaniu sytuacji.
Jeszcze raz przeanalizuję całe dotychczasowe działania. Niestety chyba nie damy radę tego zrobić a problem polega na wymiarach i technologii jaką stosuje producent tej części. Rowki, na których osadzone są koła zębate mają krótkie wybiegi narzędzia (zakończenia) i można je wykonać tylko frezami o małej średnicy. Taki frezów i w dodatku o profilowym kształcie nie ma i nikt nie chce się podjąć dorobić. Sami próbowaliśmy wykonać specjalne narzędzie kilkukrotnie ale nie zadziałało. Producent tego wałka w oryginale stosuje metodę wytłaczania ale tak obrabiarka i narzędzia to koszt kilkuset tysięcy złotych ta technologia jest nie wykonalna dla serii poniżej kilku tysięcy szt wyrobu. Niestety chyba musimy się poddać.
Kraft już wie - dzwoniłem do niego z wieściami od Świątka.
Porażka niestety. Ale lepiej to wiedzieć chyba po pół roku niż po roku...
Sprawdzę jak z odzyskaniem zapłaconej kasy. Tak czy inaczej każdy kto wpłacił za wałek otrzyma ode mnie przelew zwrotny.