Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 11.01.2017, 08:19   #163
szynszyll

szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 2 tygodni 2 dni 16 godz 5 min 19 s
Domyślnie

moim zdaniem to fizyczne niedomaganie TPS. na filmie widac jak po kluczyku moto nie pali. potem kluczyk jest na OFF wiec ECU nie dostaje napiecia. ruszenie rolgazem i pali. naciskanie startera wtedy nie ma znaczenia bo i tak nie ma napiecia w instalacji.

instrukcja pisze:

- przy MAKSYMALNYM wychyleniu rolgazu motocykl nie odpali

i radzi w razie klopotow przekrecic kluczyk na ON, odkrecic manetke na MAX i wtedy nacisnac na 5 sek starter. ale wtedy mamy intsalacje pod napieciem.

na tym filmie i kilku innych widac ze pomaga ruch manetka BEZ napiecia za stacyjka. pisalem juz jak to zweryfikowac:

- moto nie pali - NIE DOTYKAC ROLGAZU - zmierzyc opor TPS na obu sciezkach
- ruszyc manetka - zmierzyc opor TPS, sprobowac odpalic - wyniki porownac

najlepiej gdyby ktos z Was podjechal do madrego dilera i przedstawil mu sprawe - niech on sie juz o to martwi bo przeciez motocykle na gwarancji.

tu schemat dla ciekawskich:

https://drive.google.com/file/d/0B7z...BMX3FlX1E/view

i tak jak juz tu wspominano - TPS - nie wystepuje jako osobny element za powiedzmy 30$ - tylko jako cala bateria z przepustnica a to honda wycenia na 326$. i tak nie duzo jak na ich fantazje cenowa to oczywiscie cena w USA - w Polsce moze byc dowolna. kiedys za nowy bam do VTX Honda Polska powiedziala mi 9200pln gdy w USA kosztowal 2800pln takie smieszki

a z ciekawosci - zaraz napisze maila do dilera PL i zapytam ja stawiam na 2500-2800pln. kto da wiecej?

jest gdzies na sieci serwisowka do crf1000 po niemiecku badz angielsku? tylko wloska i hiszpanska znalazlem

Ostatnio edytowane przez szynszyll : 11.01.2017 o 08:31
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem