Wątek: kufry Peli Case
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 15.01.2017, 18:52   #10
Mirmil

Mirmil's Avatar

Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Mirmil jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
Domyślnie

Cytat:
Kufry Peli są bardzo solidne a za razem bardzo ciężkie. Walizka podróżna tej firmy pusta waży ponad 5 kg a każdy kilogram w tanich liniach jest na wagę złota
Jak masz kamere za 50 000 zl, aparat za 30 000 lub inny wartosciowy sprzet to warto wsadzic go do dobrej walizki i doplacic za bagaz. Pozatym tanie linie niezbyt czesto lataja do ciewaych miejsc, albo gdzies daleko.
Peli super sprawdzaja sie w samochodach, gdzie waga nie jest kluczowa sprawa, o zabezpieczenie sprzetu jak najbardziej.

Ja raz mialem zestaw skrzynek Peli na wyprawie. A byla to moja pierwwsza wyprawa motocyklowa w zyciu, pojechalem na 2 miesiace do Chin, Kazachstanu i Kirgistanu. Mialem na bokach Peli 1440, na gorze 1550.
Walizki ciezkie, ale niezniszczalne
Boczne troche malo pakowne, bo zewzaja sie ku dolowi.
Ale jak zaliczylem szlifa- ze 20 metrow po asfalcie, walizka lekko sie uszkodzila.
Skrzynka 1550 bardzo praktyczna, pakowna. Mam ja juz od 2007 roku, czyli 10 lat, wozilem na 3 motocyklach, kilka wypraw, od kilku lat w samochodzie lub terenowce, woze czesci zapasowe, klucze itp. I jestem bardzo zadowolony.Zero uszkodzen.Mozna na niej siedziec, uzywac jako stolik, klasc wiele innych gratow na nia i walizka dalej bedzie szczelna i pancerna
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg DSCN3786.JPG (652.8 KB, 26 wyświetleń)
Typ pliku: jpg DSCN3753.JPG (630.5 KB, 17 wyświetleń)
Typ pliku: jpg DSCN3884.JPG (608.3 KB, 18 wyświetleń)