Dobra, wracając do tematu- sprawa jest prosta jak sranie: najlepsze są rogale od ''21 Brothers''. Uważam, że tak samo dobre jak Giant Loop(czy jak to się tam pisze), a za połowę tej kasy. Pytanie czy umiesz się pakować(wtedy proponuję 40-to litrowego rogalika).A jeśli lubisz/musisz duuuużo zabrać, to wtedy bierz wersję XL. Jeśli nie masz kasy na nowego, napisz zapytanie do Forumowiczów, czy ktoś by nie chciał odsprzedać. Ja tak zrobiłem i kupiłem zarówno 40tkę jak i XL'a w okazyjnych cenach...I teraz nie muszę kombinować z gumami,paskami czy innymi badziewiami, tylko pakuję rogala,zarzucam na ''rumaka'', zaciągam klamry i dzida.
Ps. Taja moja podpowiedź: Od 20 lat ciągle staram się minimalizować bagaż (rower,kajak,motocykl,turystyka), a i tak do 40tki ciężko mi się zmieścić. Ale mówię tu o wszystkim w środku,wewnątrz rogala- śpiwór, ciuchy, mata,garkuchnia,namiot, ręcznik, butla campingaz,etc. Najlepiej podjedź do kogoś, oblookaj, przymierz się. Wtedy będziesz wiedział, czy dasz radę się upchnąć na tydzień w 40 litrów. pozdr
|