Cytat:
W czasach zaawansowanych kompaktów i bezlusterkowców lustrzanka to nieporozumienie jeśli nie zajmujesz się zawodowo fotografią. Nie widzę ani jednego powodu dla którego miałbym targać lustrzankę na moto. Małe i poręczne kompakty/bezlusterkowce oferują dziś absolutnie wszystko to co do niedawna zarezerwowane było dla lustrzanek - łącznie z wizjerem, mega szybkim AF, wymiennymi jasnymi szkłami, a nawet pełno-klatkową matrycą.
|
Wiedziałem, że tak odpowiedź się znajdzie... Krótko w temacie - póki co nie spotkałem kompakta, który robiłby zdjęcia porównywalne do mojej lustrzanki i mieściłby się w kieszeni... Wszelkie bezlusterkowce z matrycą wielkości tej wykorzystywanej w lustrzankach wraz z obiektywem dającym zakres długości ogniskowych do 70mm nie mieszczą się do kieszeni... Wobec tego jeśli potencjalny nowy sprzęt nie zmieści się w kieszeni, to mój problem nadal pozostaje nierozwiązany...
Wróćmy do tematu, gdyż póki co lustrzanki na pewno nie zmieniam... Zatem jak ją przewozić bezpiecznie na moto?