Wątek: Maroko '17
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 18.04.2017, 12:52   #59
sizyrk
Jak kółka to tylko dwa , a jak chcesz cztery - kup dwa motory :-)

sizyrk's Avatar

Miasto: Lancaster UK
Motocykl: 2x RD07A CRF1100 Adventure Sport
Przebieg: 90 tys
sizyrk jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 18 godz 57 min 28 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Franz Zobacz post
Jesli tak jest , to przygotowując motocykl powinieneś je sprawdzić - wymienić na nowe.
Nastepna furia afrykanska?
Wiadomo co pada - pompa, przez zle przejscie na wtyczkach regler, pada regler - wygotowuje akumulator , wygotuje aku - mozliwy moduł, kontrola łożysk w kołach
Lub zapobiegawczo wymiana jak znaczny przebieg, o klockach , uszczelniaczach na amorach i smarowaniu linek itp itd

Zeby nie bylo niedomówień klient -mechanik
Lista rzeczy do zrobienia przed wyprawą
Wycena kazdej pozycji
Jesli brak środków na wszystko - wykreslenie na własną odpowiedzialność tego czy owego
Co najrzadziej ulega awarii
Franz mam AT juz 5 lat i z taka przypadloscia sie nie spotkalem, jak widac , czlowiek uczy sie cale zycie i to czasami bolesnie. Widzialem zaworki Simona i jego przy moich wygladaly jak nowe , a gazniki w niej to byly chyba sciagane w zeszlym wieku , bo taki syf byl na gaznikach , ze srob nie widzialem. Po zdjeciach , ktore widzialem u niego , AT raczej nie jezdzila tylko do sklepu. Wiec , tak mysle, poprostu mialem pecha. Teraz to mam juz kupionych 4 komplety zaworkow

Dodam kolejny raz , wystapienie pierwszych objawow , bylo po minieciu Tangeru i AT przejechala ok 1800 km bez problemu. Jedyne co mnie meczy , ze to nie paliwo w Maroku tylko Hiszpania, bo jak byly pierwsze objawy to w baku jeszcze Hiszpanskie paliwo.

Ostatnio edytowane przez sizyrk : 18.04.2017 o 12:59
sizyrk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem