Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 11.05.2017, 15:40   #33
chemik

chemik's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
chemik jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał ofca234 Zobacz post
chemik, spotkałem Mohameda na ulicy. A raczej on spotkał mnie. Tobie też wykrzykiwał w połowie rozmowy jakieś polskie zdania?
To dokładnie ten sam. Nie wiem kiedy go spotkałeś, ale w listopadzie 2016 już wiedział co mówi po polsku. Strasznie darł łacha z napotkanych Irańczyków komentując ich wygląd, oczywiście po polsku. Np. mijając policjanta podał mu rękę mówiąc "Ale jesteś gruby".

Cytat:
Napisał ofca234 Zobacz post
o jakim mówisz kurorcie na morzem? Bo jak ja byłem na wybrzeżu to aż mi się żal robiło, że tam jestem. pustki, zakazy, nudy.
Może to kwestia pory roku. My jechaliśmy wybrzeżem od Chalus na wschód do Babolsar. W każdej mieścinie była jakaś tam plaża z wypoczywającymi Irańczykami.
Tu dygresja - może nie trafiłeś na właściwą plażę? Tam nie jest tak jak u nas w Międzyzdrojach, że plaża jest w centrum miasta. Plaże zazwyczaj są na obrzeżach miejscowości lub poza nimi. Trzeba pytać miejscowych jak tam trafić. My pierwszy raz po kilku godzinach poszukiwań wspomogliśmy się taksówką.
A na plaży auta, rozstawione namioty, konie, quady, ciagniki rolnicze wyciągające z morza grube liny z zaczepionymi sieciami i kupa innych, niespotykanych u nas dziwów.
chemik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem