Cytat:
Napisał sneer
Jorge, moim zdaniem przeciętnie jest tak samo jak w starej, z dokładnością do szczegółów.
Poliwęglany (szyba i przednia lampa) rysują się od ścierki. Masakra.
Plastiki ochraniające bak są super, na dodatek mają taką fakturę, która maskuje obtarcia.
Uchwyt z tyłu się wyciera od byle czego. Stary był dużo lepszy.
Boczki na moje wyczucie są tej samej jakości. Podobno łamliwe, ale w RD07a też pękały dość łatwo.
O korodujących szprychach w NAT to pewnie czytałeś. Moje nie skorodowały, ale temat jest znany.
Co do gumy i żelaza to trudno sie wypowiedziec. Stelaż szyby jest faktycznie rachityczny by design.
|
Dzięki za info.
Wiecie mam taką anegdotkę. Przyjechał kumpel Suzuki do mnie (Big) aby zamontować seta (urwał jak się wciskał między auta). Śruby jego suki nie starczały gdyż gwint był częściowo uszkodzony (otwór alu seta). Pogmerałem - i nic. Rozwiercania nie mogło być przez mocowanie pompy hebla. W końcu wziąłem śrubę od tłumika mojej Afry (od oryginału) i tam gdzie gwint śrub suzuki się poddawał - moja śruba na 3 zwojach trzyma już 4 rok ... Dodam, że w mojej Afryce część gratów odkręcał po raz pierwszy mechanik forumowy - i nigdy nic się nie urwało i dało rady odkręcić. Fakt, że nawet pod śrubami owiewek mam podkładki oryginalne.