Wątek: Szprychy
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 13.07.2017, 00:52   #15
motomax
880220111

motomax's Avatar

Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
motomax jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
Domyślnie

Z oryginałami jest ten problem że koroduja i po kilku latach nie możliwości centrowania koła..

Miałem ten sam problem,cynkowanie sie tu nie sprawdza niestety..

poszperałem i kupiłem nierdzewne EXCEL z kutymi aluminiowymi nyplami..

Koła mam do dziś szprychy dalej jak nowe,centrować można o każdej porze dnia i nocy.

Na przodzie zjadło już jedną felgę i dalej nic sie z nimi nie dzieje.

Wadą jest to że nyple są grubsze i trzeba było otwory rozwiercać deko.

Dobra firma to CC z tym że szprychy nierdzewne,a nyple stalowe niklowane i po jakimś czasie zaczynają rudy kolor mieć... można to przeskoczyć dając nyple alu np z DRZ kwestia gwinty pomierzyc i muszą sie dokładnie zgadzać.

Robie terez kilka kół na Excelach i CC z kolorowymi nyplami alu z Zety.

Koła można sobie rozbierać i zaplatać nie ma w tym nic trudnego i każdy sobie poradzi ale wiedzy troszke trzeba miec albo sie przynajmniej serwisówka posiłkowac.

W niektórych kołach trzeba byc uwaznym bo muszą zgadzac sie pewne wymiary.. tzn w XR dla przykładu między licem mocowania tarczy ham a licem obręczy musi być 21mm inaczej zrobimy dwuślada bo bo środek obręczy przesunie się względem osi ramy i tylnego koła.. także trzeba uważać

Z centrowaniem trzeba równiez uważać by nie przeciagac nypli i szprych i lepiej dać to fachowcowi.

Z ciekawostek szprychy w przednim kole NAT są takie same ja w XRkach więc można nierdzewke zapodać

takie tam wyczyny moje
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg obraz 011.jpg (724.7 KB, 27 wyświetleń)
Typ pliku: jpg obraz 003.jpg (779.4 KB, 17 wyświetleń)