Z tego wywodu o Trakszyn Kontrol, wychodzi mi na to ,że to jest argument , aby kupować starą afrę , bo nie ma problemu z włączaniem trakcji, ani ABSu. Tak samo z DCT.
Wsiada gościu na moto i mówi ,że mu TO nie pasuje , TAMTO nie takie, tylko , że nie używa niestety motka tak jak przewidzieli to w procesie projektowym. Nie kumam. Najbardziej mnie rozbawił tekst o tym,że DCT po wciśnięciu guzika zbyt wolno zmieniła bieg. To skłania mnie do pytania , czy jesteś pewien @wolly ,że testowałeś NAT z DCT ?
Ja przejechałem trochę więcej kilometrów na NAT niż Ty i powiem tylko ,że dopiero po pierwszym tysiącu zacząłem łapać o co kaman. Widzę wiele zagrożeń w tym nowoczesnym rozwiązaniu, ale są zgoła inne niż te przedstawione przez Ciebie.
Mój post ma na celu tylko i wyłącznie ostrzeżenie dla osób , które są przed zakupem tego motocykla, aby nie opierały się na takich pierdołowatych opiniach po krótkich przejazdach , tylko naprawdę poświęcili więcej uwagi instrukcji obsługi, potem zapoznaniu się z motocyklem, a na sam koniec przejechaniu o ile to możliwe , większej ilości kilometrów. Myślę,że brakuje doświadczenia i swoistej wyrobionej szkoły jazdy z DCT w terenie. Nikt sensownie nie chce się tego podjąć, bo to jest jednak niszowy produkt w tym segmencie motocykli. Jednak zwiastuję,że i BMW i inne marki zaczną robić w tym segmencie skrzynie automatyczne , bo taka jest kolej rzeczy.