Cytat:
Napisał myku
ja po przemyslach kupilem questa 2 i chyba zaluje......zaczal mi sie zawieszac.nic nie moglem zrobic.przyciski nie reagowaly.i tak bylo ciagle.trzeba bylo go wylaczas i wlaczac,ale i tak zaraz sie zawieszal......
|
Mam Questa 2 od kilku lat. Jeździ głównie na moto. Nie ma z nim problemów, chociaż bywało kilka razy że się zawiesił. Wyłączenie i włączenie pomagało (oprogramowanie microsoftu ?). Z tego co zauważyłem problem ten zaistniał kiedy miał ustawione prowadzenie po długiej trasie i np wjechałem do tunelu.
Jednak wiele innych długich tras prowadził bez problemu. Tak więc to raczej kwestia przypadku niż jakiejś zasady.
Sposób zapisu śladu można ustawić wg pięciu standardowych częstotliwości lub co jakiś czas lub odległość. Jest to bardzo pomocne bo np przeloty można ustawić na zapis punku co 1km, a na miejscu przestawić na częstszy automatyczny zapis.
Podczas tras rzędu 5000km nie brakowało mi miejsca na zapis śladu.
Ślad nie jest zapisywany jako jeden, ale kilka. Za każdym wyłączeniem odbiornika (lub zgubieniem zasięgu) zaczyna się nowy ślad.
Objechałem z nim różne części Europy i jestem zadowolony, również z dokładności map.
Jak dla mnie odbiornik jest rewelacyjny, i nie zamieniłbym go na nic innego.