Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 22.02.2018, 14:23   #23
HarryLey4x4

HarryLey4x4's Avatar

Miasto: Wlkp
Motocykl: CRF 1000D Transalp-XL650V CB750 BMW-R850R
Przebieg: 400
HarryLey4x4 jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 dni 53 min 12 s
Domyślnie

Nie , to nie tak.
Szukam cały czas jakiejś szkoły, do której zawsze na początku sezonu mógłbym się udać, celem przypomnienia podstawowych zasad. Można się z tego śmiać, ale jak nie jeżdził ktoś motocyklem przed 12 r.ż. to nie nabywa pewnych odruchów bezwarunkowych i musi je non stop szlifować.
Nie jeżdżę tylko motocyklem, zatem nie jestem non stop samoszkolony. Temat zapewne długi.
Co do wyboru szkoły, to jak widzisz próbuję i szukam. Polecam , bo byłem, a to czy kogoś na to stać, czy to dużo czy mało, czy każdy kto za to zapłaci , to snob ... pozostawiam do oceny przez każdego z osobna.
Próbowałem np. z motopomocnymi, bo mają coś w ofercie. Nie mogę się doczekać żadnej informacji zwrotnej.

P.S. i jeszcze taka podpowiedź. Jak wybieramy kogoś do nauki , kogoś kto ma nas uczyć,to powinna to być osoba o zacięciu szkoleniowym i taka , która potrafi taką wiedzę przekazać. Nie zawsze dobry zawodnik może kogokolwiek czegokolwiek nauczyć, jak nie ma daru przekazywania. W akademii, masz instruktorów, którzy mają za sobą szkolenia w Niemczech i wiedzą nie tylko jak coś zrobić, ale jak innym to wytłumaczyć.
Uwierz mi ,że niekoniecznie jestem nastawiony na napędzanie im klientów.
W desperacji szukam np. szkoły enduro Hondy. Znalazłem coś we Włoszech, coś w Anglii , ale w Polsce jest cienko z tym.
Marzeniem byłaby szkoła, gdzie uczą na NAT z DCT. Chciałbym poznać techniki enduro w motocyklu , w którym nie mam możliwości "kontrolowania sprzęgła".

Ostatnio edytowane przez HarryLey4x4 : 22.02.2018 o 14:33
HarryLey4x4 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem