Kupiłem wczoraj własnie TexasPro z uwagi na skórzane wstawki. Pasuja mi do spodni Polo Mohawk. Przyznam ze naprzymierzałem sie jak dziki raz montane a raz Texas raz XXl a Texas XXXL no padło na Texas. Podoba mi sie krój, nie uwiera, dobrze lezy, ma regulacje spora, wywietrzniki, stójke pod brode, wypinaną membrane Humax itd. 890 zł -sporo . Widziałem wczesniej Buse ale gorzej lezała i jakos ogólnie gorsze wrażenie szczególnie ten tex jakis mało przekonujacy. Texas ma niezłe protektory udaroprogresywne- niezły wynalazek. W domu uderzałem łokciem o kant stołu i zero urazu. W srode robie średnia traske ok 200 to cos wiecej napisze.
Acha - w montanie nie widziały mi sie naszywane kieszenie no nie lubie takiego stylu jak dla turysty piechura. Nie widziały mi sie także te niby gumowane zamki od wywietrzaczy. Zupełnie nie wierze w ich wodoszczelność. W modece też jest pare rzeczy do poprawienia- np ta mnogość zamków, zameczków, idiotyczne mocowania podpinek na jakies pętelki, troche odstajacy krój na plecach. Jest pare fajnych patentów np pampers pod krokiem w Texasie, ale za to brak kieszeni z tyłu jak w Montanie. Texas ma lepsze wywietrzaki tzn madrzej ukryte pod patkami antywodnie.
Ogólniej Texas lepiej lezy ale to subiektywna sprawa. Jeszcze jedno: Texas ma tex wyższej gramatury tzn 750D a Montana 500D a to juz cos konkretnego przy ew. szlifie. Tak ogólnie te 890 zł to jakby cena za markę i jakość ale jeszcze w granicach rozsądku.
Nastepny model to Melville Pro ale 1200 to juz bym nie dał za produkt bardzo podobny do Texas'a, w tej róznicy to sie jakby spodnie mieszczą.
Ostatnio edytowane przez petrosbike : 26.05.2009 o 04:55
Powód: uzupełnienie opinii
|