Relacja z Wietnamskiej nauki jazdy
Siemka, lecimy 30 listopada na miesiąc do Wietnamu. Lot mamy do Hanoi, powrotny z Sajgonu. Chcemy przejechać z północy na południe zahaczając o Kambodżę i może tez Laos ale to wszystko zależy jak nam będzie szło bo z Hanoi chcemy uderzyć od razu na północ i przejechać wzdłuż granicy z Chinami więc po pierwszym tyg. dalej będziemy na wysokości Hanoi ;O
I tak... Wypożyczyć czy kupić? Opcje są takie
Honda Wave można kupić za ok 250$, ale będzie to nufka funkiel od handlarza - wiadomo
Można wypożyczyć nowy model (2017) za ok 180-200$ na miesiąc, ale chcą wziąć 800$ depozytu lub paszport. Paszport nie wchodzi w grę bo jak pisałem chcemy wjechać do innego kraju po drodze.
Najtaniej teoretycznie wychodzi kupić i sprzedać, na pewno bedzie trzeba ponaprawiać, ale raczej 200$ to nie wyjdzie.
800$ kaucji dałbym bardzo niechętnie biorąc pod uwagę doświadczenie z wynajmem czegokolwiek z kaucją, zazwyczaj człowieka chcą na koniec oszukać.
Znalazłem dwa miejsca z podobnymi cenami i dobrymi opiniami w necie i chyba wolałbym właśnie tak to załatwić rezerwując coś przed wyjazdem. Szczególnie, ze lecimy w 6 osób co daje mniej pier....nia na miejscu.
Ktoś wynajmował? co polecacie? Będę wdzięczny za wszelakie informacje.
PS: tak przeczytałem to co na forum było już napisane w tym temacie.
Ostatnio edytowane przez Molek : 31.12.2018 o 17:32
|