Wątek: Opony do NAT
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 30.01.2019, 14:18   #525
chemik

chemik's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
chemik jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Gówniana przyczepność i schodzą szybko jak Mada pisze.
Cytat:
Napisał madafakinges Zobacz post
Znika w oczach i jest śliski na czarnym. Jak Ci tyl ucieka to czasem jest fajnie, jak przód zawsze jest niefajnie.
To chyba zależy od motocykla i kierownika. U mnie przód jest znacznie trwalszy od TKC80. W sumie to wytrzymują u mnie na przodzie ok 8 tys. km, a potem je wywalam, choć nawet wtedy nie wyglądają tak źle jak na zdjęciu. A można powiedzieć, że "nogę mam ciężką".
Na asfalcie każda kostka będzie miała mniejszą przyczepność niż opony z typowo szosowym bieżnikiem. Trzeba mieć tego świadomość. Sam mitas podaje w specyfikacji, że to 80% teren, a tylko 20% asfalt:

http://www.mitas-moto.com/en/product...2-f3f172488a95

Póki co nie znalazłem lepszej długodystansowej kostki, co nie oznacza, że jest ona idealna.

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Tych 07 Plus to nie znam ale zwykłe śliskie jak wąż na mokrym.
Na torze w Starym Kisielinie bezproblemowo je zamykałem i wyprzedzałem CBRki 600 na łukach. W słońcu, deszczu i śniegu też zdarzało mi się jeździć. Z tym brakiem przyczepności to taki urban legend, gdyż od 2015 zmieniona jest mieszanka (tak wyczytałem). Przed 2015 rzeczywiście przyczepność była gorsza.

PS
Plus od "zwykłej" różni się tylko bieżnikiem. W plusach "kostka" jest większa niż w zwykłych. No i plusy mają GSowe rozmiary.
chemik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem