Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 12.04.2019, 10:28   #117
zylek

zylek's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Helvetia (BL)
Motocykl: CRF1000L, H701 E, betinka 300RE, Tryplak 765
Przebieg: 43kkm +
zylek jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 28 min 6 s
Domyślnie

O
Cytat:
Napisał qbaRD07 Zobacz post
Hej, właśnie zamówiłem zestaw Helda kurtka Carese II i Spodnie Torno.
Mam od 2 lat. Wszędobylska ale...
1. Wyrwało się mocowanie zamka do spinania góry z dołem w kurtce.
2. W kieszeniach z czasem rzepy wyrywają gore, na samym brzegu pomiędzy końcem padki a miękka częścią rzepa. To pewnie od przeładowanych kieszeni, wiec uważaj.
3. U mnie cześć suwaka, za która ciągniesz się wyłamała w kurtce w dwóch zamkach.
4. Portki z tylu na dole są jasne, od łańcucha się brudzą bardzo.
5. W portkach po dwóch latach i około 27kkm zamki kieszeni górnych się rozlazły.
6. Czas naprawy to jakaś porażka, obecnie czekam na spodnie od 22 lutego.
7. Protektorzy z czasem się łamią, u mnie w łokciach.

Wniosek: Koniecznie zarejestruj gwarancje na 5 lat:https://www.held.de/275-0-5-Jahres-Garantie.html
Teraz pozytywy:
1. Mi pasuje rozmiarowo=wygodna.
2. Dobra wentylacja, w lecie nawet w okolicach 40 dawała radę. Paten z mesh użytym do wszycia zamka głównego w kurtce, super.
3. Zakładanie gore na wierzch, super sprawa. Tu małe ale kurtka wystaje spod gore może 1cm, wiec na końcu namoknie.
4. Materiał bardzo trwały po 2 latach i niezliczonych praniach, jasny kolor a jeżdżę praktycznie cały rok, ciagle wyglada dobrze. Modeka po 2 latach w czarnym kolorze na symatex złom, wszędzie meszek. Membrana od Medeki się rozsypała/złuszczyła. Chyba od temp, zostawiłem ja w kufrze alu na pół dnia i słoneczko podgrzało.
5. Kieszeń z tylu mega pojemna i zamykana na zamek.
6. Kluczowe zamki mimo przygód z częścią za która się ciągnie, są dobrej jakości. Po przebiegu jak wyżej, wszystko działa i nie wymagało podginania. Tylko te kieszenie w spodniach na zamku sprezynkowym:-/

Na koniec. Mogli by do gore dołożyć kaptur odpinany, podpinka robiła by robotę przeciwdeszczowki na kempingu i do zwiedzania.

O to chyba tyle.

Ostatnio edytowane przez zylek : 12.04.2019 o 14:48
zylek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem