Wątek: Zakup CRF 1000
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.04.2019, 20:21   #200
Novy
Moderator

Novy's Avatar

Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
Novy jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
Domyślnie

Bartkrk - to, co napiszę to moje subiektywne spostrzeżenia. Nie musisz się z nimi zgadzać.

Zresztą zaraz przyjdzie JarekO i będzie mnie próbował prostować

Motocykl trzeba osobiście obejrzeć, posłuchać jak pracuje silnik i porozmawiać z handlarzem, bo nim sprzedający jest. Motocykl jest z de, więc szczegółowo i na spokojnie trzeba obejrzeć wszystkie dokumenty.

Na początek - handlarz sprzedaje i sam do końca nie bardzo wie co, żonglując i myląc fakty. Małe to szczegóły, ale według mnie istotne.
Jednak motocykl fajnie doposażony.

Cytat:
- ważne badanie techniczne i polska gwarancja producenta do sierpien 2019
Trzeba zapytać, o co tak naprawdę chodzi skoro moto sprowadzone jest z Niemiec.

Cytat:
- gmole ochronne Honda
Gmole są Touratech'a, nie Hondy

Cytat:
- podgrzewane manetki Honda
Nie widać najlepiej, dlatego też nie jestem pewien czy są to oryginalne Hondowskie grzanetki? Jeśli tak, to po włączeniu powinno się wyświetlić na display'u logo grzanych manetek.

Cytat:
- wysoka turystyczna szyba Honda
Nie jest to szyba Hondy. Jakaś akcesoryjna, chyba MRA?

Cytat:
- po przeglądzie w salonie Hondy w Krakowie przy przebiegu 4100km 5.10.2018
Ciekawi mnie, co zostało zrobione na tym przeglądzie? Pierwszy przegląd jest po 1.000km, następny po 12.000, więc?
Powinna być dokumentacja z przeglądu w Polsce.

Jeszcze na koniec - w de jest taka zasada, że jeżeli ktoś dołożył coś akcesoryjnego do motocykla to wraz ze sprzedażą pojazdu daje się oryginały w cenie motocykla!
Sprzedawca powinien to dać, jednak rzeczywistość jest inna i sprzedawca będzie chciał zapewne to sprzedać na boku. A trochę tego szpeju jest wymienione.

Nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy poza tym, że jest oklejona jak choinka