Cytat:
Napisał tyran
Przesuwam wyjazd na końcówkę sierpnia (ok. 20-go).
Chciałbym jak najszybciej dostać się do Gruzji i ewentualnie w drodze powrotnej, w miarę możliwości czasowych pozwiedzać Turcję.
Dalej plan jest na jazdę solo. Trochę się boję, bo sam jeszcze tak daleko się nie wybierałem.
Wszelkie podpowiedzi miłe widziane!
|
Do Omalo/Dartlo latają kolesie na Goldasach i Harleyach (widziałem osobiście) a droga nie była sucha i piękna tylko całą noc lało a u góry pracowały spychacze bo ziemia się osunęła i nie było przejazdu, tak że nie ma co demonizować wszak to zwykła droga jakich pełno na Kaukazie. Ja bym ci rekomendował pojechać przez Rosję skoro masz 3 tygodnie. Zobaczysz zdecydowanie ciekawsze oblicze Kaukazu od strony rosyjskiej niż to co oferuje Gruzja. Jest taniej i zdecydowanie ciekawiej. Crosstourerem na miejscu jesteś w 3 dni (kraj krasnodarski) bez wielkiej napinki. Łapiesz punkty po drodze do Władykaukazu a potem robisz Gruzję i powrót przez Turcję (o ile to mus). Trasę i punkciki po ruskiej stronie mogę podrzucić gdyby była potrzeba. Dodatkową atrakcją może być wyskok na Krym.