Cytat:
Napisał Onufry22
Jeżeli macie jakieś pytania, które chcecie zadać do twórcy produktu to możecie pisać, bo ja przygotowuję się do grubszych zapytań, więc możecie się podpiąć.
|
Czy istnieje zestawienie różnic w zakresie pomiędzy gwarancją producenta a tym co oferuje wskazane ubezpieczenie?
https://www.honda.pl/motorcycles/own...177_2785182181
Zabawą w stylu znajdź 30 szczegółów którymi różnią sie te dwa obrazki nie jestem zainteresowany.
Przy zakupie urządzenia diler wspominał coś o przedłużeniu gwarancji na kolejne 3 lata. Poprosiłem warunki tej gwarancji. To co otrzymałem do wglądu mailowo to wyłącznie ubezpieczenie przy szkodzie całkowitej pokrywające różnice w wartości pomiędzy ceną zakupu a odszkodowaniem z obowiązkowego AC - GAP FAKTUROWY I GAP AC MOTOCYKLE. Diler nawet nie wspomniał o istnieniu produktu z linka jaki wrzuciłem wyżej.
Krajowy substytut Pana Hądy w postaci pejsbucznego profilu (Honda Motocykle) odsyła do dilera pomimo dwukrotnie podanej informacji, że diler nie do końca wie co sprzedaje, zdecydowanie myli pojęcia, a pytany o szczegóły odsyła do agenta od ubezpieczeń. Agent zapewne odeśle do ogólnych warunków i sterty załączników więc ten etap pewnie pominę i produkt nie znajdzie nabywcy.
Dziwi zwłaszcza postawa Hondy. Spychologia od samej góry" Honda -> diler -> agent ->... Brak konkretnych informacji na każdym szczeblu i koniecznośc proszenia się o mozliwość wydania własnych pieniędzy. Planowe działanie czy po prostu ignorancja w połączeniu z głupotą?