Byłem w ostatnią sobotę na NEC Motorcycle Live 2019 czyli takiej brytyjskiej EICMI-e. Więc dodam parę słów od siebie.
1. No jak Mallory napisał: dla mnie czar prysł. Od początku koncepcja off-roadowej NAT 2020 i wyraźnie drogowej ATAS 2020 mi się nie widziała. Definitywnie ATAS 2020 idzie sladami BMW GS i według mnie dla takich klientów jest skierowana. Wizualnie też jest dla mnie deko brzydsza od poprzedniej ATAS (nie widzi mi się czacha z tymi światłami do doświetlania i jak dla mnie szyba jest za długa). Dowalili na niej wielkie kufry i wygladała z nimi deko nieckekawie. No ale jak tu w UK mówią, będzie super konkurencja dla GS-a jak sie z takimi kuframi do Costy albo Starbucksa podjedzie.
2. Spędziłem dobre 20 minut z technikiem Hondy, który mi pokazał dużo funkcji tego "tableta" na wersji z zawieszeniem ES. Niestety potwierdzam, że cudo to uruchamia się dość długo (z 10 sek. tak na oko) po włączeniu stacyjki. Co prawda moto można uruchomić ale jak się chce z 'tableta" skorzystać to trzeba tą chwilkę poczekać.
3. Obsługa dotykowa tego ekranu to nie będzie nic ciekawego. Niestety niektóre przyciski sa małe i jest ich trochę, więc obsługa tego w rękawicach (i w dodatku podczas jazdy) będzie raczej nieciekawa.
4. ES nie ma funkcji "przysiadania' na postoju. Jedyna opcja jak się jest z plecaczkiem i bagażem aby moto obniżyło zawiechę to włączyć tryb tylko kierowcy.
5. Można ustawiać preload w we wszystkich 4 trybach (kierowca, kierowca+bagaż, kierowca + pasażer, kierowca + pasażer+ bagaż) w kilkunastostopniowej skali (fotka poniżej)
6. Niestety nadal ABS nie wyłącza się na stałe (nawet w dwóch dostepnych trybach użytkownika) więc dla tych co z czarnego zjeżdżają będzie trzeba klikać trochę po tablecie aby wyłączyć ABS na tyle.
7. Nie wiedzą czy bedzie jakiś FW upgrade aby wyświetlacz obłsugiwał Android Auto
8. Dla takich jak ja, którzy używają fona na Androidzie do nawigacji jedynym miejscem gdzie teraz można przymocować telefon jest kierownica, bo "tablet" zajmuje miejsce gdzie teraz mam telefon. I nie ma tam już znanej nam z poprzednich modeli poprzeczki.
9. Brytyjska Honda Adventure Centre wycofała już modele 2019 ze swojej szkoły i ma mieć nowe modele do szkoleń po nowym roku. Dostałem od nich voucher na 75GBP na dwudniowy kurs więc może po nowym roku się zapiszę ...
10. Można było ok 30 min. pojezdzić na wystawie po "piaskownicy" na nowej AT i ATAS oraz na T700, Triumph Scrambler oraz RE Himalayan. Ciężko się była tam dostać z powodu sporej kolejki... więc nowej AT nie dosiadłem.
11. Zerknijcie na fotce ile kosztuje CRF1100L ATAS z ES itymi kuferkami (tak 17499GBP). Podstawowy 1250GS (bez ESA) zaczyna się od 13550 GBP (16360 GBP wersja TE z ESA)