Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 29.11.2019, 00:24   #479
kristoch

kristoch's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Wrocław
Motocykl: *
kristoch jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 dni 17 godz 53 min 8 s
Domyślnie

Tez byłem na prezentacji i wcześniej rano przysiadalem się do nowych afryk na spokojnie, bez tłumu. Kilka obserwacji:
1. Obie (maja te same wymiary) są wyraźnie węższe i siedzi się jakby niżej przez to - ok dla niższych osób. Na miejscu dosiadałem starej NAT i różnica zauważalna.
2. Na stojąco prawa pięta łatwo zaczepia o osłonę zaworu w wydechu - jest moim zdaniem gorzej niż było. Wprawdzie kat powędrował do przodu, ale za piętą jest teraz ten zawór i rura jest inaczej poprowadzona. Tłumik jest niżej. Gada super.
3. Obawiałem się szerokiego zbiornika, ale na stojąco nie czuć różnicy między kolanami bo zbiornik jest szerszy dopiero w przedniej części. Oczywiście wizualnie jest lekko przytłaczający.
4. Wyświetlacz uruchamia się ok 10 sek i oczywiście można jechać nie czekając na jego uruchomienie. W ogóle można go olać i jeździć nie zwracając na niegonuwagi. Ten mały odpala natychmiast.
5. Jak ktoś nie potrzebuje CarPlay to oczywiście i telefon i muza z telefonu i sterowanie telefonem z przełącznika idzie po Bluetooth.
6. Tylny uchwyt/platforma są Alu i o wiele solidniejsze niż wcześniej. Takie same można zamontować do zwykłej ale to ekstra kasa. Ma tez lepszy profil (jest węższy) do bagażu miękkiego jak rogale. Tłumik jest niżej zdecydowanie.
7. Jak ktoś powyżej zauważył - mała NAT ma słaby sens w porównaniu do AS bo ani masa ani pozycja na stojąco nie jest szczególnie lepsza w małej. Jedynie kolory ma zdecydowanie lepsze.
kristoch jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem