Cytat:
Napisał emillioo
Fajna relacja z wycieczki. Tak się zastanawiam jak podróżowaleś wcześniej na skuterze o pojemności 300  ?😱😱😱 Pewnie dla chcącego nic trudnego 😉
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
|
Dziękuję. Tak, masz 100% rację!
za tym skuterem to mi się łezka w oku kręci. Można wierzyć lub nie ale mi w zupełności wystarczał. Byłem na nim w 10 krajach, 4 razy w Alpach, w Portugalii i z powrotem. Dawał radę. Do podróżowania z legalnymi prędkościami był wystarczający. Powiedzmy szczerze jak długo jeździ się powyżej 100km/h na turystycznych wyjazdach? Ja przekraczam tą prędkość stosunkowo rzadko. Nie pamiętam aby ktoś mnie poganiał, nawet z bagażem. Skuter miał tylko trzy poważniejsze "problemy": 1. wyprzedzanie na autostradzie. Wówczas wyglądało to jak wyprzedzanie tira przez tira. 2. Mały zbiornik tylko 9 litrów. Przy moim traktowaniu realny wyprawowy zasięg wynosił do 200 km. 3. Pas napędowy, jak pękł to kaplica. Na dłuższe wyprawy trzeba było brać dla spokoju zapasowy oraz narzędzia. Poza tym długa lista zalet: cena, niskie ubezpieczenie, mały ciężar, mega zwrotność, super hamulce, oba koła 16 cali, relatywnie mocny silnik, niezłe przyspieszenie, wygodna kanapa, pełny przekrok skuterowy, duży schowek pod kanapą, względna prostota konstrukcji, kufry od Merta Special Parts z Bielska, nie bałem się kradzieży. Dla mnie był spoko. Afrykę z DCT kupiłem, bo chciałem spróbować czegoś zupełnie innego. Faktycznie jest inaczej, także dobrze. Mam nadzieję, że za kilka lat ona również doczeka się pochwał z mojej strony