Cytat:
Napisał RAVkopytko
Że te cegły nie jebną z tego sklepienia
Dlaczego Zamazałeś nry rejestracyjne tego białego skutera ?
Fajne kufry do gieeesa  tam mają
|
No jak czemu zamazałem, żeby Cię kobita nie namierzyła, że u mnie w odwiedzinach byłeś
Co do kufrów to złożyłem już zamówienie, niedługo opłacę składkę PID i będę żenił na forum
Dość zastanawiającą rzeczą jest to, że w ogóle nie słychać muezinów, troche mi tego brakowało na wyjeździe, jedynie raz przy meczecie właśnie w Sziraz było słychać nawoływanie ale to tylko dlatego, że przechodziliśmy tuż obok meczetu. Nie ma tego co w innych muzułmańskich krajach gdzie "darcie" niosło się po całym mieście.
Ciekawe są knajpki (oblegane przez tubylców) gdzie płaci się za kanapkę (taka połówka bagietki) i ładuje samemu dodatków. Ja np. wpakowałem 3 kulki falafela i trochę dodatków i miałem dość ale zaobserwowaliśmy, że cześć ludzi wydłubuje ośródkę z pieczywa i ładuje na maksa ile wejdzie dodatków. Jeden gość naładował 8 falafeli
Następne spostrzeżenie nie wiem czy widziałem 1-2 osoby palące papierosy na ulicy, dziwne szisza bary poukrywane gdzieś po piwnicach, jedynie w większych miastach np. Teheran czy właśnie Sziraz wieczorami można było wynająć szisze w parku.
Pani za kierownica taxi