Wątek: Iran 2019
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 06.01.2020, 17:47   #87
rumpel

rumpel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: S-ec
Motocykl: 690 R
Galeria: Zdjęcia
rumpel jest na dystyngowanej drodze
Online: 7 miesiące 1 tydzień 4 dni 17 godz 16 min 6 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał RAVkopytko Zobacz post
Że te cegły nie jebną z tego sklepienia
Dlaczego Zamazałeś nry rejestracyjne tego białego skutera ?

Fajne kufry do gieeesa tam mają

No jak czemu zamazałem, żeby Cię kobita nie namierzyła, że u mnie w odwiedzinach byłeś

Co do kufrów to złożyłem już zamówienie, niedługo opłacę składkę PID i będę żenił na forum

Dość zastanawiającą rzeczą jest to, że w ogóle nie słychać muezinów, troche mi tego brakowało na wyjeździe, jedynie raz przy meczecie właśnie w Sziraz było słychać nawoływanie ale to tylko dlatego, że przechodziliśmy tuż obok meczetu. Nie ma tego co w innych muzułmańskich krajach gdzie "darcie" niosło się po całym mieście.

Ciekawe są knajpki (oblegane przez tubylców) gdzie płaci się za kanapkę (taka połówka bagietki) i ładuje samemu dodatków. Ja np. wpakowałem 3 kulki falafela i trochę dodatków i miałem dość ale zaobserwowaliśmy, że cześć ludzi wydłubuje ośródkę z pieczywa i ładuje na maksa ile wejdzie dodatków. Jeden gość naładował 8 falafeli

Następne spostrzeżenie nie wiem czy widziałem 1-2 osoby palące papierosy na ulicy, dziwne szisza bary poukrywane gdzieś po piwnicach, jedynie w większych miastach np. Teheran czy właśnie Sziraz wieczorami można było wynająć szisze w parku.

Pani za kierownica taxi
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg DSCN4271.jpg (722.3 KB, 14 wyświetleń)
Typ pliku: jpg DSCN4288.jpg (790.6 KB, 16 wyświetleń)
Typ pliku: jpg DSCN4290.jpg (664.3 KB, 15 wyświetleń)
Typ pliku: jpg DSCN4291.jpg (971.2 KB, 15 wyświetleń)
Typ pliku: jpg DSCN4294.jpg (567.3 KB, 17 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez rumpel : 06.01.2020 o 18:30
rumpel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem