Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 26.01.2020, 01:04   #77
cris

cris's Avatar

Miasto: Śliwice
Motocykl: RD07a
Przebieg: za mały
cris jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 2 godz 22 min 53 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał sysiek300 Zobacz post
W takim razie kupie. A stosujecie jakieś płyny na szybę żeby nie parowała? Niby pinlok na chłodniejsze dni ale nawet teraz w domu człowiek kask ubierze, duszno, oddycha to szyba potrafi zaparować, wiadomo mozna trochę uchylić, a u mnie jeszcze okulary dochodza, to tak przy okazji pytam, może zdziwiam.
Właśnie od tego jest pinlock żeby ci szyba nie parowała. Jak chcesz się bawić w płyny, pasty etc. to nie wydawaj kasy na pinlocka. Jeśli nie chesz się bawić i chcesz, żeby po prostu nie parowało -> pinlock.
Gwoli jasności - to nie jest tak że w ogóle nigdy pinlock nie zaparuje. To akurat zależy od wielu czynników, natomiast pinlock w odróżnieniu od smarowanej szyby zaparuje wolniej i odparuje szybciej, u mnie np. wystarczy delikatnie na chwilkę uchylić szybkę.

Cytat:
Napisał sysiek300 Zobacz post
Gosc w sklepie mówil, ze niby pinloka mozna odpiąć ale później juz cięzko go dobrze drugi raz zamocowac, prawda?
Jak dwa i pół roku temu założyłem pinlocka do świeżo kupionego HJC IS17 tak do tej pory nie miałem potrzeby go zdejmować Więc nie wiem i się nie wypowiem żeby nie siać zamętu.
cris jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem