Na razie ciężko mi ogarnąć te malutkie cyferki na wyświetlaczu. Dzięki Bogu pojawia się migająca rezerwa i odlicza zużyte paliwo oraz przejechane kilometry od momentu pojawienia się rezerwy. W instrukcji, do której się udałem nie ma ani słowa o pojemności rezerwy, ale jest informacja o tym że jak się pojawi zużycie z rezerwy 1 litr to wskażnik będzie migał szybciej. Antycypuję że rezerwa to minimum 2 litry, ale to przy tankowaniu do pełna niestety na bocznej stopce daje wynik maksymalnie 12 litrów a zbiornik ma pojemność 17,5. Jednym słowem albo przechylenie powoduje niedolewanie 5 litrów paliwa, co jest nielogiczne, albo rezerwa jest sporo większa. Na rezerwie do momentu tankowania przejechałem ca 30 km notując zużycie jakieś 0,6 do 0,7 litra. Moje średnie spalanie nie przekroczyło 3,2. Znaczy się muszę wziąć na plecy butelkę z paliwem i porządnie przetestować pojemność rezerwy.
|